Бойко спасява заместничка на Дянков


01 март 2013 в 13:36 | 2329 |4
Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов е освободил преди седмица един от заместниците на финансовия министър - Карина Караиванова,  стана ясно на днешното правителствено заседание.

Караиванова е върната на експертната и позиция - директор на дирекция „Национален фонд“.

Тя пое поста зам.-министър преди два месеца, след като един от заместниците на Дянков - Боряна Пенчева, влезе в Управителния съвет на БНБ и Дянков остана само с един заместник - Владислав Горанов.

Тогава тя беше определена от Министерския съвет за национален ръководител, отговарящ за финансовото управление на средствата по предприсъединителните инструменти ФАР и САПАРД и за ръководител на разплащателния орган по Кохезионния фонд.

Кабинетът я освободи на днешното си последно или предпоследни заседание от този пост.

Идеята е тя да не бъде употребена за политически цели в последните два месеца преди предсрочните парламентарни избори, коментираха нейни колеги от Министерството на финансите.

Препоръчани материали
Bestern 01.03 2013 в 21:00 4
+ 0
- 0
Това е ясен тактически маньовър - ако Карина остане зам.-министър в оставка, при назначаването на служебния кабинет трябва да освободи поста и да напусне МФ.
Сега, връщайки се на старата си директорска позиция, тя си запазва оставането и ръководството на всички плащания от ЕС.
Така тя ще бъде троянският кон на ГЕРБ, когато вече няма да са на власт. Нека не забравяме, че двете са първи приятелки с Лили Малката талпа/Пържолката/Шницела и.т.н., докато деляха една стая в НФ и едната беше лявата, а другата - дясната ръка на С.Инджова, докато тя управляваше НФ преди идването на ГЕРБ на власт.
Dino 01.03 2013 в 16:42 3
+ 0
- 0
Карина е от малкото останали в това министерство, които имат необходимата квалификация. Добре се е върнала на предишната позиция - така ще освободи място на нова калинка, вече от кабинета на президента...
райд 01.03 2013 в 14:53 2
+ 0
- 0
Райд - изтребва ги до крак! какво слагате калинките бееее, те си нямат и най-малка идея какво правят бе, сложени са само да източват пари. като бръмбърът дянков де не колорадски, ами гробарски бръмбар.
Докато ни замразяваха доходите те се нагушваха и затова хората излязоха на улицата. Няма друго правителство, което да не е увеличило доходите – кризата е оправдание за некадърността и слагачеството им. Комбинацията от обслужване на чужди интереси и некадърна мутромилиционерщина ни докара до тук.
Wattie 01.03 2013 в 13:39 1
+ 0
- 0
Калинка тук, калинка там...