Патриарх Неофит: Никога не посягайте на живота си


14 март 2013 в 20:31 | 1799 |3
Марин Райков и патриарх Неофит. Снимка: БГНЕС
Марин Райков и патриарх Неофит. Снимка: БГНЕС

Бих се обърнал към всички млади хора - да не посягат на живота си при каквито и да е обстоятелства. Нека да знаят, че има и други пътища, по които могат да се разрешават въпросите, а не по пътя на жестоката смърт.

Това заяви в Русе патриарх Неофит след среща със служебния премиер Марин Райков, съобщава БНР.

Човек е пратен на земята, за да се усъвършенства, а не да се унищожава. Искам да пожелая успех на всички, които имат доброто намерение да се борят със себе си, когато грешат и да тържествуват, когато побеждават, каза патриарх Неофит.

Служебният премиер Марин Райков заяви, че част от българите днес преминават в един труден период в социално отношение и безспорно някои от тях се поддават на отчаянието, а “някои за съжаление дори посегнаха на живота си по един демонстративен начин”.

Ние не можем да не страдаме от това. Не можем да не бъдем съпричастни към тяхното страдание. Щастлив съм, че вие днес имате готовност да отправите насърчителен призив към тези хора. Ние трябва да запазим надежда, да гледаме напред и да се опитаме всички заедно да излезем от тази ситуация, обърна се Райков към патриарх Неофит.

"Нека Света Троица, патронът на нашия храм, да ви благослови и в това триединство нашата държава да бъде благословена и успешна в предстоящите й дела за общо благо", каза патриарх Неофит на министър-председателя.

Срещата между двамата се състоя в Русенската митрополия и продължи близо час.

Препоръчани материали
Docile 15.03 2013 в 04:21 3
+ 0
- 0
ПОПЕ,ПОПЕЕЕЕ,ПОКАНИЛ СИ СЛЕДВАЩИЯТ БУДА НА РАЗДУМКА.ЗА КАКВО СИ ГОВОРИТЕ БЕ ПОПЕ?НА КОЛКО ХОРИЦА СТЕ ОПРОПАСТИЛИ ЖИВОТА И ДВАМАТА ЛИ?ЖАЛКИ НЕЩАСТНИЦИ СТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И ХОРАТА.
фердо 14.03 2013 в 21:35 2
+ 0
- 0
Ех главни Попе, защо само нас учиш на смирение, а сганта политическа , а крадците , които не получават наказание и които 24 години крадат ли крадат...За тях какво или да търпим че по лесно...Н трябва да търпим...Като гледам с рекетьорите от парното в София нищо не се случва, намалението на тока и то най много до юли...тъй че иде интересна зима
Wattie 14.03 2013 в 21:19 1
+ 0
- 0
Хубави думи. Ама пак закъснели. Превенция трябва, не опело!