Окръг в Румъния въвежда задължително носене на маски и на открито

Премиерът Орбан заяви, че от 1 август може да бъдат въведени допълнителни ограничителни мерки в страната

OFFNews 28 юли 2020 в 16:07 1875 0

Арджеш е първият окръг в Румъния, в който носенето на маски става задължително и в открити пространства, като мярката влиза в сила от утре сутринта, съобщава сайтът Хотнюз, цитиран от БТА.

Съобщението беше направено от префекта на южния окръг Емануел Соаре. Той уточни, че носенето на маски ще бъде задължително за всички лица над 5 години в закрити и открити пространства, където има повече от двама души, във всички населени места на окръга.

Премиерът Лудовик Орбан заяви днес, че е възможно да бъдат въведени допълнителни ограничителни мерки на местно ниво от 1 август.

Той каза, че сред възможните мерки са ограничаване на работното време на клубовете и заведенията на открито в определени зони, въвеждането на ясни правила за дистанция на плажа и налагането на задължително носене на маски на оживени места на открито, също в определени зони, допълва БТА.

За седми пореден ден в Румъния са регистрирани над 1000 нови случая на коронавирус. По данни на Групата за стратегическа комуникация през последното денонощие са потвърдени 1151 нови случая, с което общият брой на заразените достигна 47 053 души.

33 болни са починали през последните 24 часа, с което броят на жертвите нарасна до 2239 души. Хоспитализирани са 6960 души, а 357 пациенти са в интензивни отделения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!