Раева: Владинова ме порази с мъдростта си

OFFNews 11 август 2019 в 14:28 2778 0

Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева подкрепи мениджъра на националния отбор жени индивидуално Бранимира Маркова за решението кои състезателки да представят страната ни на Световното първенство в Баку през септември. В Азербайджан на по четири уреда ще играят Катрин Тасева и Боряна Калейн, а капитанът Невяна Владинова ще играе на два.

"Решението на Бранимира Маркова да участваме на предстоящото Световно първенство в Баку с две състезателки на 4 уреда и една на 2 е правилно, отговорно и мъдро. Състезанието ще е тежко, залогът е огромен и ние не можем да си позволим да рискуваме с 4-3-3. И трите ни състезателки са силни, подготвени и конкурентни на най-добрите. За съжаление правилата и формата за това световно, което е квалификация за ОИ в Токио, изискват взимането на правилното решение. На състезание никой не е застрахован от грешка, но решението трябва да бъде взето на базата на обективните факти.

Преди няколко месеца казах пред журналисти, че които и две гимнастички от трите да решим да играят, ще е вярното решение и която и да отпадне, ще е грешното решение.

Днес казвам същото: Боряна и Катрин да играят по 4 съчетания е най-правилното решение и Неви да играе 2 съчетания е грешно решение... Но ние нямаме избор и трябва да бъдем безпристрастни, справедливи и много точни в решението си. България освен най-важното - квоти и многобой, ще се състезава в индивидуалното и за финали и отборно класиране. Там шансът е и за трите и аз вярвам в техните сили и възможности!

Поздравявам Бранимира Маркова за смелото и отговорно решение! Поздравявам колегите от УС, треньорите от националния отбор и съдиите за професионализма и отговорността в работата им и отдадеността им по отношение на цялостната подготовка, състезанията и взетите решения за това важно състезание!

Благодаря на Боряна, Катрин и Невяна за смелостта, която показа всяка една от тях при взимането на решението. Това са три много силни и смели момичета! Но искам да посветя специално няколко думи на капитана ни Невяна Владинова, която пожела да говори с мен и ме порази с мъдростта и нечовешката си сила в такъв съдбовен за нея момент. Много сила и огромна смелост се иска, за да кажеш това, което аз чух от нея! Благодаря ти, капитане, отговорността и смелостта ти!

Тези думи, които ми каза, ще са един от най-искрящите диаманти в огърлицата, която имам с постъпки и думи на мои гимнастички през годините - всички те - Велики личности! Те ще си останат само за мен, теб и Бранимира, която стана свидетел.

А моите думи към теб са следните: Когато думите ти са на мъдрец и засенчват със смелостта си блясъка на всички златни медали... Тогава си спечелил всички битки и си се извисил високо над тях! Респект, Невяна Владинова! Имаш завинаги моята любов и подкрепа! Успех в работата на Катрин, Боряна и Неви!

Отговорността пред първите две е голяма, но те имат сили, възможности и характер да успеят! Своите шансове за медал има и Невяна Владинова. Успех на Бранимира Маркова”, каза Маркова пред официалната страница на Българска федерация по художествена гимнастика във “Фейсбук”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!