Българин е сред 70-те най-влиятелни основатели на Fintech индустрията в света

Основателят и изпълнителен директор на myPOS World Христо Георгиев разказва за българския принос към развитието на финтех бизнеса в книгата на Agustun Rubini “Fintech Founders”

OFFNews 30 януари 2020 в 19:26 9869 0

Основателят и изпълнителен директор на myPOS World Христо Георгиев е посочен като един от 70-те най-влиятелни основатели на бизнеси във Финтех индустрията в света в току-що излязлата книга на Agustun Rubini - “Fintech Founders”, която се разпространява от Amazon.

Книгата представя 70 профила на едни от най-иновативните и успешни основатели в сферата на финансовите технологии и отрежда важно място сред тях за българския предприемач Христо Георгиев, който е и един от основателите и на iCard AD, водещо българско дружество за електронни пари и карти.

Със седемдесет вдъхновяващи интервюта книгата представя емблематични личности от цял свят, които поставят основите на световната финтех индустрия и формират облика й днес. Христо Георгиев е включен в книгата заради иноваторския финансов продукт myPOS, който той и неговият екип създават и успешно реализират в цяла Европа, тръгвайки именно от България. Продуктът позволява на всеки бизнес (предимно малките и средни търговци) в Европа да приема плащания с карти и да получават и ползват парите си незабавно без допълнителни такси за това и е вдъхновяващ пример за модерни платежни услуги, носещи социални и икономически ползи за обществото.

“Тази книга е посветена на всички хора, които са се хвърлили с главата надолу, слагайки на карта всичко, което имат, за да бъдат шефове сами на себе си и да подобрят живота на другите хора” - казва авторът Agustun Rubini в предговора на книгата.

Чрез вдъхновяващата история на Христо Георгиев в изданието “Fintech Founders” остава ценна “българска следа” за иновация и успех, която помага за позитивния имидж на България като едно от добрите места в Европа за създаване на водещи финтех продукти и услуги.

„Можем да се гордеем, че над 100 хиляди търговци от малкия и средния бизнес от Европа ползват myPOS, чиято технологична платформа и картова система са създадени в България“, споделя Христо Георгиев.

Създаден с мисията да подпомага малкия и средния бизнес, myPOS е продукт за лесно и изгодно приемане на картови и електронни плащания – независимо дали през ПОС терминал, онлайн или през мобилно устройство. myPOS е първият и все още единствен финансов продукт в Европа, който съчетава безплатна сметка с уникален банков номер и незабавно получаване и ползване на приетите плащания, без допълнителни такси. Търговците имат достъп до средствата от направената продажба след броени секунди, което, в комбинация с безплатната дебитна карта, им гарантира гъвкавост и свобода да използват паричните потоци по най-ефективния начин.

myPOS предлага не само най-широката гама от интелигентни платежни терминали на Европейския пазар – от джобен размер до десктоп решения, но и богат набор от полезни за всеки бизнес допълнителни услуги като Искане за плащане по имейл/СМС, МО/ТО онлайн терминал за отдалечено плащане, Онлайн чекаут решения и много други.
В България услугата myPOS се предлага от Майпос АД, регистриран представител в БНБ, а ПОС терминалите могат да бъдат закупени от магазина на myPOS в София или online от www.mypos.com.

Книгата Agustun Rubini “Fintech Founders” се разпространява от януари 2020 от Amazon:

https://www.amazon.com/Fintech-Revolution-Eyes-Entrepreneurs/dp/1547417293

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!