Иво Божков търси финансова подкрепа за дело срещу Трейс

OFFNews
18 март 2019 в 16:19 | 6183 |0

Общинският съветник от ДСБ в Столичния общински съвет Иво Божков призова "всички свободни граждани" да го подкрепят финансово за делото, в което е ответник срещу строителната компания Трейс. 

Компанията, която прибра многомилионни договори от държавата по време на управленията на Бойко Борисов, съди Божков за това, че е свалил акциите на компанията с 1,4 млн. лева, публикувайки статус във фейсбук. Затова Трейс е внесла иск за 117 000 лева срещу него.

Божков е категоричен, че в случая става дума за абсурден иск и заявява, че след като спечели делото и разходите му бъдат възстановени, да дари всички средства за важна кауза свързана с бъдещето на България - децата.

Ето и цялата позиция на общинаря демократ, публикуван на блога му:

Трейс срещу Иво Божков - кого ще подкрепиш?

Фронталната ми борба срещу корупцията и разхищението на данъците ни нямаше как да мине без последствия. Свободното ми изразяване на мнение и критики, както и конкретни действия свързани с качеството на изпълнение на обекти на фирма Трейс, ми доведоха показно дело с иск за 117 000 лева. Абсурдният претекст е, че съм им бил свалил акциите с 1.4 милиона лева чрез мой фейсбук статус. Разказ с подробности на линка в края на този пост.

Качествената защита за съжаление не е безплатна, за това се обръщам към всички свободни граждани, за да потърся символична малка финансова подкрепа от максимален брой хора. След като спечеля това абсурдно дело и задължа разходите по него да ми бъдат върнати, ще даря обратно всички получени от вас пари, за важна кауза свързана с бъдещето на България - децата.

Как можете да го направите? Чрез бутоните в края на текста, който четете в момента.

Ако нямате тази възможност, то моралната подкрепа ми е също толкова важна - просто споделете този пост!

Ще публикувам инициалите на дарителите, заедно с дарената сума, така че да има пълна прозрачност.

Тези, които могат само по банкова сметка:

IBAN: BG60STSA93000025151789
BIC/SWIFT: STSABGSF

Опит ли е да се смаже един граждански журналист и общински съветник, който дава публичност на проблемите и нередностите с обществените поръчки в София и България?

Мултимилионната пътно-строителна фирма, спечелила от 2014 г. най-много обществени поръчки в София (над 62 милиона лева!) и изпълнител между 2007 и 2017 г. в национален план на над 100 поръчки за почти един милиард лева! Абсурдно е такъв гигант да се занимава с мен, а причините да го прави оставям на ваша преценка.

Подробности можете да прочетете като натиснете ТУК.

#Корупцията е реалност, срещу която трябва да бъдем единни. Не съм спирал, и няма да спра, да давам гласност на проблемите, които виждам и с които не мога да се примиря. Надявам се, да не съм сам.Няма коментари към тази новина !