МВР и Автомобилна администрация влязоха на проверка в Юнион Ивкони

OFFNews 13 април 2018 в 15:51 4738 0

Причина за днешната тежка катастрофа с автобуса край Вакарел, при която загинаха 6 души, а още 20 бяха ранени, най-вероятно е "пътен инцидент, който касае и друго превозно средство". Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че пътната инфраструктура не е причина за днешната катастрофа.

Два екипа на ИА "Автомобилна администрация" и прокуратурата разследват случая и извършват техническа експертиза на място. Екипи на МВР са в офиса на фирмата-превозвач "Юнион Ивкони".

Според Московски катастрофиралият автобус е бил в добро техническото състояние. На 6 февруари т. г. той е минал на технически преглед, от който има снимки и видео. Шофьорът също е с валидни документи - свидетелство за управление, удостоверение за психическа годност и дигитална карта, са установили проверяващите екипи.

В момента продължава проверката по цялата документация - за спазване на графиците, медицинските прегледи, валидност на пътния лист и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!