Отличиха най-добрите български фирми за 2018 година

За осма поредна година се проведе престижният конкурс 'Най-добра българска фирма на годината' организиран от FIBank

Ирина Евгениева
21 ноември 2019 в 09:39 | 1636 |1

За осма поредна година на тържествена церемония бяха връчени ежегодните награди на конкурса "Най-добра българска фирма", организиран от Fibank. Церемонията се проведе на 20 ноември в Галерия и Зала „Оборище 5“. 

В категория "Микро и малка фирма" на трето място се нареди "Микро макс" ООД, второ място грабна "АТМ ООД", а победител в категорията е "Ботрон софтуер солюшънс"- компанията се занимава с разработка на сървъри с голям обем от данни. Разработва и методология за 0% загуба на данни. 

В категорията "Средни и големи фирми" трето място зае "Екстрапак" ООД, на втора позиция застана "Гидо" ЕООД, а победителят е "Антибиотик-Разград" - производител на фармацевтични продукти за хуманно и ветеринарно лечение. 

Всяка година се присъжда и специална награда за "Фирма на публиката", която се избира от хората чрез онлайн гласуване.

Победителят в тази категория е "Димитър Маджаров 2" ЕООД.

Призът "Най-успешна българка в бизнеса" отиде при Татяна Бояджиева, управител на "Гардения 2006". Фирмата се занимава с проектиране и поддръжка на паркови и дворни пространства.

"Чувствам се щастлива, че някой оценява това, което се прави в нашата държава. Да си работодател, не е лесно, казвам го като човек, който се грижи за две фирми, обичам професията си и моите служители. Благодарна съм на Fibank, които успяват да направят празник от нашия труд", заяви Бояджиева.

Задължително условие за участие е компаниите да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.

Целта на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“ е да докаже, че в България има фирми на световно ниво и да популяризира успешните бизнес модели в страната.

Финалистите бяха подбрани от жури на база показатели като стабилен растеж, възможност за справяне в конкурентна среда, потенциал за навлизане на нови пазари и прогресивни бизнес идеи.

Част от критериите са прилагането на успешни стратегии за развитие на фирмите и налагането на търговската марка.

Задължителното условие за участие на компаниите е да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.

Amor

Рейтинг : 1000

21.11 2019 в 15:06 1
+ 0
- 0
Явно наистина имаме фирми на световно ниво - да продължават все така. И да има кой да ги стимулира и популяризира сред масовата общественост.