Българските художници днес: Събития показват изкуството у нас от 80-те до днес

ОFFNews 27 март 2018 в 14:25 3676 0

Стоян Цанев

"Българските художници днес" е дългосрочен проект на Националната галерия за изследване, реконструиране и представяне на художествените явления и процеси в странната от края на 80-те години на 20-ти век до днес. 

В рамките на проекта, който ще продължи цели 5 години, ще бъдат организирани поредица събития, свързани с представянето на художници от различни поколения. В зависимост от своя мащаб, събитията ще бъдат организирани в Квадрат 500, галерия Двореца, Музея на социалистическото изкуство и Софийски арсенал - музей за съвременно изкуство. 

Днес от 18:00 часа в Квадрат 500 ще бъде открита изложба на Стоян Цанев. В залите на "квадрата" ще бъдат показани 40 негови творби, оставили ярка диря в съвременното българско изкуство. Те ще могат да бъдат видени до 29 април. 

На 29 март в галерия Двореца ще бъдат показани картини на Димо Колибаров. Той е и един от авторите, които формират съвременната българска графика от 90-те години на миналия век до днес. Той е част от едно силно поколение графици, което променя пластичния език и преформулира възприемането на графиката в контекста на българското изкуство от края на 20-ти и началото на 21-ви век. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!