Културен афиш: 'В очакване на Годо' на Деян Донков и 'Грехът на Микеланджело' на Кончаловски

OFFNews 20 януари 2020 в 06:53 2359 0

Културният афши на НДК днес предлага представлението "В очакване на Годо" и най-новия филм на Андрей Кончаловски "Грехът на Микеланджело".

Представлението „В очакване на Годо” можете да гледате от 19 ч на сцената на театър "Азарян". Една история за силата на думите и за това как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде. „В очакване на Годо“ по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, вдъхновен от работата и приятелството му с проф. Крикор Азарян.

„Грехът на Микеланджело” ще бъде прожектиран в кино „Люмиер Лидл” на 20 и 22 януари от 19 ч. Заснет в Италия, филмът пресъздава по майсторски начин най-вълнуващите моменти от живота на ренесансовия гений. Световната премиера на лентата беше преди дни, непосредствено преди закриването на 14-ия кинофестивал в Рим. Руско-италианската копродукция обхваща най-продуктивния период на големия италиански художник в момент, в който той създава стенописите на Сикстинската капела и една от най- известните си творби - Статуята на Давид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!