Господари на ефира уволниха репортера си Димитър Върбанов

OFFNews 28 септември 2018 в 17:17 23527 4

Снимка gospodari.com

Продуцентът Джуди Халваджиян отстрани репортера на "Господари на ефира" във Велико Търново Димитър Върбанов от екипа на предаването.

Причината - "заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа, излъчен в предаването".

По-рано днес стана ясно, че записи от охранителните камери в склада във Велико Търново, където се твърдеше, че е бит репортерът на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, показват в по-различна светлина случилото се.

Сайтът Mediapool публикува 16 кратки видеа, на които се вижда, журналистът е изтикан от двама гардове извън склада. Не е имало сериозен побой. Той пада на колене, след което в продължение на няколко минути говори пред оператора и камерата с микрофон в ръка, а накрая ляга на земята. Не се виждат рани, удари и пр.

След днешните разкрития "Господари на ефира" излязоха с позиция, която препечатваме в пълния ѝ вид:

"До този момент нито „Господари на ефира“, нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки. При разпространение на информацията по случая, в медиите бяха употребени много сензационни изрази като „жестоко пребит“ и „тежък побой“, които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера. Това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер.

Вярваме и ще работим за това тази тема да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на „Господари на ефира“, считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа, излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

„На нас от „Господари на ефира“ в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която „Господари на ефира“ отстоява, това е в основата на всичко, което правим.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

29.09 2018 в 06:52

Те може и да са виновни. Може да не са. Ние изобщо не знаем това.
Въпросът е, че тоя келеш лъже в брутално тежка форма, и пак толкова престъпно злоупотребява с общественото доверие.
Да си чувал за лъжливото овчарче?
Обществото му е дало на доверие големи права - "журналист". С юридическите, и други последствия от тая работа. А той ги използва за лично облагодетелстване, не в полза на доверителите, очевидно осъзнавайки действията си. Демек - измама.
И по технология, достойна за пиян пубертет - дебил.
С което мене лично, освен че лъже, ами и ме обижда.
Започна ли да вдяваш идеята на фалшивите новини?

23293

2

Стефан

29.09 2018 в 03:20

Егати хипстърчето:) Същи софийски офисен планктон по джубето:)
Звиняамсе, от десетина години неам плазма - не бех виждАл таквоа, само затва се смеем:)
Едно време имаше лаф: "Младостта е най-лесно отстранимият порок. Просто чакаш, и ти минава". А сега тя очевидно вече неразривно е свързана с глупостта и невежеството, и значи убива.
Е момче, зае...и, както казват в кюстендилско. Нема да се опраиш.

6145

1

kokoten

28.09 2018 в 18:28

Нова гази ли,гази в лайната и няма отърване от арменската напаст...

 
X

Да помогнем на украинските деца!