Тома Биков: Виктор Николаев можеше да бъде уволнен, без да се обявява по телевизията

OFFNews 07 октомври 2017 в 09:36 15642 2

Снимка Архив

Виктор Николаев можеше да бъде уволнен, без никакви заплахи или предупреждения в ефир, с едно телефонно обаждане, но в едни минали години. 

ГЕРБ изрази ясна позиция по случая с Антон Тодоров, това е и позицията на премиера Бойко Борисов, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш журналист Тома Биков по Нова тв. Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор, категоричен беше Биков. 

Ако действително съществуваше механизъм за уволнение на журналисти от политици, това няма да се обявява по телевизията, смята Биков. 

Той подчерта, че свободата на медиите в България е проблем и на самите журналисти, и на собствениците на медии, които трябва да я защитават ежедневно. 

„Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците – те имат склонност да я ограничават. За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия”, коментира още Биков.

Антон Тодоров не е член на партия ГЕРБ, а е депутат от гражданската квота. Не сме обсъждали дали ще остане народен представител от парламентарната ни група, но в ГЕРБ няма политически чадър над никого, заяви Десислава Атанасова по бТВ. Вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че Тодоров остава депутат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

07.10 2017 в 11:37

Наглостта им е безгранична, както и мазохизмът на гласоподавателите им.

20699

1

Новак

07.10 2017 в 11:14

тонът на Тодоров и В.Симеонов е от времето, за което говори бившия журналист и сегашен подлагар Биков. То всички диктатури са започнали с "неудачно чувство за хумор". Спомнете си шегите на Живков, Сталин преди това, предполагам и австрийският художник е имал подобно чувство за хумор.
Добре, че историята се повтаря като фарс та сегашните герои са само някакви комични превъплащения.
 
X

Да помогнем на украинските деца!