Ето кои са осемте най-скъпи породи кучета в света

OFFNews 24 декември 2019 в 08:27 34125 0

Големи кучета, малки кучета. С козина, без козина. Малки уши, големи клепнали уши. Бездомни кучета, породисти кучета. Ние всички ги обичаме (особено тези, които са изоставени).

Американците дават средно около 1675 долара за кучето си, ако то е чистокръвно. Някои обаче са готови да платят значително по-високи суми, за да се сдобият с породата, за която винаги са мечтали. Ето кои са осемте най-скъпи породи кучета според The Dog Digest.

Правим уточнението, че иде реч за цени, които американците плащат. У нас някои от тези породи се продават значително по-евтино. 

1. Малко лъвско куче

Те са дребни, късокосмести и много скъпи кучета. Стават популярни в епохата на Ренесанса. Тези рошльовци могат да се видят на платна на Франсиско Гоя и Алберхт Дюрер. Само аристократите можели да си позволят да имат кученце от тази порода. Днес цената им в някой части на света достига до 10 хил. долара. 

2. Самоед

Името на тази порода идва от самоедските народи в Сибир. Те използвали тези пухкави бели кучета като впрегатни животни, които да им теглят шейните в бялата пустош. Тези силни и доста своенравни кучета могат да струват от 8 до 10 хил. долара. 

3. Тибетски мастиф

Тибетският мастиф води началото си от древните номадски култури в Китай, Непал и Тибет. Племена на Химачал Прадеш използвали тази порода като пазач, за да защитят овцете си от хищници. Освен че са добри пазачи, мастифите по характер са спокойни, сдържани и относително дружелюбни с други кучета. Мъжките екземпляри могат да достигнат тегло от над 70 килограма и височина до 66 см. Цената за тази порода достига до 7 хил. долара.

4. Фараонската хрътка

Фараонската хрътка е малтийска порода, чието име произлиза от Келб тал-Фенек и означава "заешко куче", тъй като традиционно са били използвани за лов на зайци. Тези кучета са високо интелигентни и атлетични. Струват около 6500 долара.  

5. Акита

Породата Акита произхожда от планинските райони на Северна Япония. Тя може да бъде категоризирана като японска или американска акита, но всички кучета притежават късо двойно палто, подобно на това на сибирското хъски. Цените на акитите могат да достигнат до 4500 долара.

6. Азавак 

Това е западноафриканско куче, което е с изключителна физика и ясно изразен елегантна походка. Очите им са бадемов цвят, притежават стройна фигура с пясъчен цвят. Тези екзотични създания могат да бъдат наши срещу цена, която тръгва от 3 хил. долара нагоре. 

7. Перуанска инка

Това куче е безкосместо, като произходът му идва от перуанските култури още преди инките. Кучетата са уникални на външен вид и имат синьо-сива кожа. Тази порода е на цена до 3 хил. долара.

8. Салуки

Салуки е кралското куче на Египет, което означава, че е най-добрият приятел на човека, откакто фараоните бродят по пирамидите. Салуките са дългокраки, стройни кучета. Мъжките тежат до 27-30 кг. и са високи около 70 см. Цената на това куче достигне 2500 долара. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!