Ген. Мутафчийски като обект на желанието. Мари Хигелс не е писала така за Борисов

OFFNews 03 април 2020 в 17:33 5024 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Генерал Мутафчийски влезе с гръм и трясък във всеки български дом покрай истерията с коронавируса. Стана герой вероятно на стотици мемета в социалните мрежи, успя даже да тресне по рейтинг колегата си от пожарната и настоящ премиер.

В началото го оприличаваха на Годжи, а скоро както е тръгнало хлапетата като видят Годжи на улицата ще го сочат с пръст: "Мамо, мамо, виж тоя чичко колко прилича на ген. Мутафчийски". 

Sic transit gloria mundi.

Днес Мутафчийски е генералът с главно Г и кешира целокупния обществен интерес. А оказва се и разпалва необуздана страст в представителките на нежния пол. Егото на мъжете под пагон и преди е било гъделичкано от творческия плам на млади и не чак толкова млади поетеси. Ето софийската учителка Мари Хигелс написа десетки стихотворения, посветени на любимия й Бойко Борисов. Зложелателите твърдят, че пенсионираната дама конкурира доста успешно колегите си вогони, но е важен фактът - силни чувства, страст, рими...

Ген. Мутафчийски се оказва също има вдъхновени почитателки, изразяващи се в мерена реч. През последните часове в социалните мрежи бързо трупа популярност творба посветена нему. Тя се нарича "Тоя мъж", а за авторка е посочена Йовка Банкова.

И тъй като това произведение определено не трябва да остане пропуснато и неоценено от широките народни маси, ето творбата:

Тоя генерал

Откакто зърнах Генерала, 

ни съм яла, ни съм спала.

Някaк бързо, изведнъж,

сърцето взе ми тоя мъж.

Ту усмихва се, ту гледа изпод вежди,

разплаква ме и дава ми надежди.

Напук на тоя вирус мъчен,

гордо е в ефир изпъчен.

Какъв мъжкар... И май, че е във форма - 

личи дори под тая униформа.

Моля се, копнея аз за ласка,

от него, па макар и с маска.

И обратно на това, което каза,

на среща с него ще изляза!!! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!