Ден на отворените врати в Американския университет на 8 февруари

OFFNews
03 февруари 2020 в 10:27 | 550 |0

Ден на отворените врати организира Американският университет в Благоевград за бъдещите си студенти.

Той ще се състои на 8 февруари, когато младежи и техните родители могат да посетят кампуса и да се запознаят с условията за кандидатстване, съобщава висшето училище.

Гост ще бъде спортният журналист Флорина Иванова (bTV), която е възпитаничка на АУБ. Наскоро тя бе класирана в Топ 15 на най-добрите млади репортери в света.

Денят на отворените врати започва в 9 ч в съботния ден с регистрация в Студентския център „Америка за България“. До обяд гостите ще видят презентации, от които ще научат най-важното за университета. Следва тур, на който посетителите ще могат да разгледат условията за обучение, културни дейности, спорт и живот в кампуса.

В следобедните часове 7 преподаватели в АУБ от 4 държави, ще представят своите дисциплини по време на лекциите в Академичен център „Балкански“. Лекциите ще се водят на английски език, който е и работният език в учебното заведение, а темите са от областите философия, психология, политически науки, бизнес, маркетинг, медии и масови комуникации. Междувременно ще се проведе и информационна среща за родители, както и уъркшопи на студентски клубове. Всички желаещи могат да се запишат и за индивидуална среща със служители от отдел „Прием на студенти“ през целия ден.

Желаещите да посетят АУБ в Благоевград трябва се регистрират в сайта на му: https://www.aubg.edu/admissions/open-house или чрез събитието AUBG Open House във Фейсбук страницата на университета.

Американския университет в България (АУБ) е основан през 1991 г. със съдействието на правителствата на Република България и САЩ. Той е акредитиран в САЩ от New England Commission of Higher Education (NECHE) и в Европа от българската Национална агенция за оценяване и акредитация. Завършилите го студенти получават двойна диплома – за САЩ и Европа. Университетът предлага 13 бакалавърски програми, магистърска програма по бизнес администрация за ръководни кадри и магистърска програма по финанси, банково дело и управление на недвижими имоти съвместно с икономическия университет Bocconi в Милано. В АУБ учат 1000 студенти от над 40 държави, а преподавателският състав надхвърля 70 души от над 20 страни. АУБ разполага с общежития, с отличения с награди студентски център „Америка за България“ и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа. Така студентите живеят и учат в кампус, отговарящ на най-високите световни стандарти. Общо завършилите АУБ са около 5000 души, като 99,8% от тях са започнали работа или са продължили обучението си в магистърски или докторски програми броени месеци след дипломирането си. В допълнение АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за девета поредна година.

Няма коментари към тази новина !