Над 600 бегачи и колоездачи ще се състезават в 13-ия ''Байк и рън за Чепън'' край Драгоман на 27 и 28 април

Прогнозите са за благоприятни температури и слънце

OFFNews 25 април 2024 в 14:22 1799 0

Байк и рън за Чепън

Снимка Байк и рън за Чепън

Байк и рън за Чепън

Този уикенд предстои 13-ото издание на “Байк и рън за Чепън” - едно от най-дълголетните и утвърдени състезания за планинско бягане и колоездене у нас. Организатори са магазини “Стената” и Община Драгоман.

Общо над 600 човека са се регистрирали до момента за участие в надпреварата като записванията все още продължават до 26 април включително тук. 5 лв от всяка стартова такса ще бъдат дарени в полза на инициативата за опазване на вековните дървета у нас на Асоциация на парковете в България.

За първи път в историята на събитието бегачите и колоездачите ще се състезават в два отделни дни като целта е да се избегнат струпванията и да се гарантира безопасността на всички участници. На 27 април (събота) в близост до площада на Община Драгоман на старта ще застанат колоездачите, а на 28 април (неделя) ще стартират бегачите и дуатлонистите.

Трасетата за бягане и колоездене на 12 км, 23 км, 44 км и новата дистанция 66 км са надлежно маркирани с флагчета и маркировъчен спрей с помощта на високопроходимия автомобил SUBARU Crosstrek.

Традиционното състезание за най-малките “Мини Байк и рън за Чепън” ще се проведе в събота, 27 април от 10:30 ч като тази година освен детското бягане и колоездене, разпределено в различни възрастови категории, е въведена и нова дисциплина Вело-турнир: състезателен турнир на мини полигон с препятствия за деца между 8 и 11 години. “Мини Байк и рън за Чепън” се провежда в партньорство с Община Драгоман и сдружение “Велоеволюция”.

Подробна информация за графика на цялото събитие може да бъде открита тук.

Очаква се атмосферните условия да бъдaт благоприятни за бягане и колоездене - слънце и облаци, умерени температури около 20 градуса, според MeteoBlue и Sinoptik.bg.

Организаторите предупреждават велосипедистите да организират собствен транспорт за велосипедите си в откриващия ден на състезанието, 27 април, тъй като ремонтните дейности по ЖП линията налагат трансбордиране с автобус, което прави невъзможно осигуряването на специален вагон за колела - опция, която винаги до момента е била неразделна част от състезанието.

На старта и по време на целия състезателен ден музикалната селекция ще бъде в ръцете на Skullcandy, които ще се погрижат за това настроението да бъде на ниво - както за състезателите, така и за придружителите им и гостите на града. На място по време на състезанието велосипедистите ще могат да разчитат на безплатна вело диагностика преди и на ремонт при необходимост по време на състезанието от Epic Bike Shop. След края му всички участници ще могат да измият колелата си безплатно на мобилната вело мивка, предоставена безплатно от Каrcher България.

Атрактивни награди за призьорите ще предоставят Karchеr, магазини “Стената”, SIGG, Deuter, Backbar. На старт/финала всеки ще може да зареди с правилните добавки от Doppelherz. Три подкрепителни пункта в ключови точки по трасетата ще бъдат заредени с питателна храна и напитки за състезателите. На единия от пунктовете ще откриете Хармоника с техните вкусни продукти - сирене, лютеница, сокове, вафли, солети и др. Традиционно по пунктовете ще откриете и вкусните ядкови кремове на “Енергия от ядки”. Coca-cola осигуряват водата и едноименната напитка, а Sponser ще присъстват с изотонична напитка. Студена бира “Айляк” ще очаква всеки финиширал велосипедист и бегач.

Организаторите от магазини “Стената” и Община Драгоман благодарят на всички свои партньори: Subaru България, Karcher, AquaMatrix, Abopharma, Doppelherz, Хармоника, Skullcandy, Epic Bike Shop, Backbar, Енергия от ядки, Sponser, Deuter, Buff, Sigg, Julbo, Grangers, Coca-Cola, Red Bull, както и на Министерството на туризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки