Фестивал на идеите за Европа ще се проведе в София

ОFFNews 12 март 2019 в 15:51 1271 0

Месец преди предстоящите ключови избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 26 май, София ще бъде домакин на едноседмичен Фестивал на идеите за Европа. В рамките събитието, което ще се проведе между 8 и 16 април, популярни европейски и български имена от сферите на културата, политиката, философията, журналистиката и активизма, ще представят и дискутират своите визии на развитието на Европейския съюз.

Програмата на фестивала, организиран от Центърът за култура и дебат „Червената къща Андрей Николов", включва лекции на международно признати автори и експерти и дебати по водещите теми от европейския дневен ред с българско участие. Представители на различни политически групи ще бъдат поканени на публично достъпни разговори под формата на куизове, в рамките на които да представят своите визии за развитието на ЕС и България в европейски контекст.

Целта на инициативата е да предизвика задълбочен, свободен и отворен разговор по теми, ключови за бъдещето на ЕС, в който наравно с водещи публични имена, да участват и заинтересовани български граждани. Достъпът до всички планирани събития е напълно отворен и безплатен, като от участниците ще бъде изисквана единствено предварителна регистрация поради ограничени места.

Линк към формата за регистрация тук.

Пълна програма във фейсбук страницата на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!