Гледайте отличения тази година с Оскар 'Сам на скалата'

OFFNews 03 март 2019 в 07:08 3661 0

Снимка National Geographic/Jimmy Chin

Документалният филм, носител на „Оскар“ и БАФТА - "Сам на скалата", ще бъде излъчен на малкия екран на 03.03. от 20:55 часа с премиера без реклами по National Geographic.

Лентата взе най-високото филмово отличие - "Оскар" тази година. Тя е посветенa на забележителния катерач Алекс Хонълд, който се готви да осъществи дългогодишната си мечта – да изкачи най-прочутата скала в света, „Ел Капитан“ в националния парк „Йосемити“, висока 914 метра... без въже.

Наградата приеха създателите на филма, режисьорът Елизабет Чай Васарели и световноизвестният фотограф и планинар Джими Чин, които освен партньори в заснемането на продукцията, са партньори и в живота.

„Благодарим на National Geographic, че повярваха в нас“, казаха Чин и Васарели. „Благодарим ти Алекс Хонълд, че ни даваш смелост, че ни учиш как да вярваме в невъзможното и че ни вдъхновяваш. Този филм е за всички, които вярват в невъзможното.”

„Сaм на скалата“ е наречен от New York Times „изключителен подарък за всеки, който смята, че границата на човешките постижения далеч не е достигната“. 

Снимка: National Geographic/Jimmy Chin

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!