Гратисчия в тролей 9 в София е закопчан с белезници

OFFNews
22 юни 2020 в 21:52 | 2909 |2

Нередовен пътник в тролей номер 9 в София е закопчан с белезници, съобщи bTV. Когато пристига на спирката мъжът вижда, че няма от къде да купи билет. Качва се, тъй като бърза за работа. „Идеята ми беше на следващата или на по-следващата ако има от къде, да сляза и да си купя", разказва мъжът. В обстановка на пандемия част от пунктовете не работят, шофьорите продължават да не продават билети, а кабините им остават изолирани. А апаратите в тролеите бяха демонтирани още през февруари, за да се заменят с нови.

След две спирки пътникът забелязва контрольори. Слиза, а те искат да го глобят. Той обаче настоява да плати 1 лев и 60 стотинки, а не 30 лева, тъй като не е имало от къде да закупи билет. Разправията завършва с белезници. Намесва се и общинска полиция и спряла на близо патрулка.

„Аз през цялото време му казвах, че това е неправомерно задържане, но така ми изви ръката и така ме натискаше към самата кола, като че ли съм най-големият престъпник. Тогава ми казаха, че глобата е 30 лева, аз има казах че това е рекет“, обяснява глобеният.

Версията на общинска полиция е друга. „Нашият служител, който се представя и е от СДВР, иска личната карта на
нередовния пътник, но той го блъска и казва, че нищо няма да му даде. В този момент, тъй като не изпълнява полицейско разпореждане, хващат го за ръката и е заведен в спрялата на близо кола на Общинска полиция“, разказва Кирил Лозанов – началник сектор „Общинска полиция".

Проверката на телевизията показа, че след карантината в столицата действително са намалели местата, от които човек може да се сдобие с превозния документ. Екипът на телевизията пътуват 8 спирки преди да стигнат до работеща каса за билети.

От утре до края на пандемичните мерки, билети отново ще се продават при проверяващите, както бе от март до май.

Препоръчани материали
Hissarion

Рейтинг : 7671

23.06 2020 в 08:37 2
+ 0
- 0
Полагат внимателно главата му върху капака на колата, но кожата му се оказва чувствителна и се образува лека синина от съприкосновението с метала.
Пенчо бре

Рейтинг : 1810

23.06 2020 в 07:54 1
+ 0
- 0
"...хващат го за ръката и е заведен в спрялата на близо кола на Общинска полиция“

Водят го за ръчичка, значи! :) Каква умилителна картинка е нарисувана.