Кристиян Бойков: Не съм вълшебник, не съм пробил системата на НАП

OFFNews
22 юли 2019 в 09:35 | 4689 |2

Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви в интервю за bTV Кристиян Бойков, който бе обвинен за теч на лични данни от агенцията.

Бойков сподели, че в ареста е получил нервен срив и че е имало "неудобно въпроси и леки заплахи" и бил притискан да признае, че е извършителят на хакерската атака.

„Има за какво да съм притеснен, защото цяла България се е обърнала срещу мен. Конкретно за случая не се притеснявам толкова”, каза той.

Акцията в офиса му продължила около седем часа. Момчето се притеснило много, когато го закопчали с белезници. Убеден е, че ГДБОП е стигнал до него след сигнал и вярва, че всъщност цел на атаката е компанията, в която работи.

„Резултатите върху фирмата са точно такива. От една седмица сме като под обсада”, коментира на свой ред работодателят му Георги Янков. Той допълни, че иззетият компютър е криптиран заради сигурността на клиентските данни.

"Не бих се нарекъл вълшебник, както каза премиерът. Аз съм просто един 20-годишен ученик”, коментира Кристиян. 

Препоръчани материали
m9d3k8

Рейтинг : 1005

22.07 2019 в 14:31 2
+ 0
- 0Интересно дали данните на това момче са в архива. И дали въобще има разлики между оригиналната база данни и тази в архива. Дали някой случайно не е премахнал данните на определени лица преди да го разпространи ...
zuljin

Рейтинг : 3563

22.07 2019 в 10:22 1
+ 8
- 0
На фона на малоумната ни власт, ВСИЧКИ СМЕ ВЪЛШЕБНИЦИ!!!