БСП внася вота на недоверие към правителството заради корупция

OFFNews 15 юли 2020 в 07:47 2312 3

БСП внася поредния си пети вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", като за втори път темата ще бъде "корупция". Искането ще бъде внесено в 13.00 ч. в деловодството на Народното събрание.

Сред исканията на БСП е и оставката на главния прокурор Иван Гешев. Причината: "грубото, с въоръжени представители на органите на властта, нахлуване в президентската институция". Това е записано и в декларацията на партията още в събота.

"Поне от 4 г. в този мандат на парламента сме говорили, показвали и доказвали корупционните схеми на правителството и модела на управление - олигархично-мафиотски", обясни председателят на партията Корнелия Нинова.

Тя призова членовете и симпатизантите на левицата да подкрепят и да се включат в протестите в цялата страна.

"ГЕРБ счупиха държавата. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството. И градеж, отново, от умни, знаещи, можещи и честни хора", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

3

Хуан

15.07 2020 в 11:05

Ах, как са се загрижили комунягите за корупцията в БГ! Къде бяхте като избираха Гешев? Къде бяхте, когато хората бяха в Росенец? Къде бяхте през всичките тези години на задкулисие, делавери и разпределяне на баницата? Къде бяхте, когато съдебната реформа беше бламирана? Вял опит да яхнете вълната. И ако искате да има "градеж, отново, от умни, знаещи, можещи и честни хора", саморазпуснете се незабавно и никога не участвайте повече в политиката.

17439

2

мнение от IP

15.07 2020 в 10:06

Защо иска оставката на Гешев само заради влизането в президентсвото? Аз я искам за цялостоното му творчество, даже преди да бъде избран. Тогава БСП мълчаха като риби.
 
X

Да помогнем на украинските деца!