БСП внесе в парламента подписката за отстраняване на шефа на КПКОНПИ

OFFNews 04 април 2019 в 21:46 2090 0

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

ПГ на "БСП за България" внесе подписка в парламента за отстраняване от длъжност на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и заместника му заради скандала с имотите им, обявиха тази вечер от пресцентъра на "Позитано" 20.

Социалистите са категорични, че излизането на шефа на КПКОНПИ в отпуск е скриване от отговорност.

"Премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави вратичка за измъкване, казвайки му или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев се възползва и излезе в отпуск до приключване на проверката." - заяви на пресконференция днес лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Страната се намира в парламентарна криза и тотална липса на доверие в институциите. Нужни са нови избори, защото това е възможност за рестарт на цялата система, каза пред радио Фокус говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на листата на левицата за изборите за ЕП Елена Йончева.

Тя коментира, че след като и човекът, който оглави антикорупционната комисия, вече е обект на подигравки, сме достигнали дъното.

Пламен Георгиев трябва да си тръгне, а не да си взема дълга отпуска, за да бъде спасен от отговорност и след няколко месеца да се върне обратно, категорична е Елена Йончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!