Бареков се похвали с благодарствено писмо от Орбан

OFFNews 04 октомври 2018 в 14:22 3003 1

Евродепутатът Николай Бареков (Презареди БГ/Европейски консерватори и реформисти) се похвали с писмо, в което унгарският премиер Виктор Обран му благодари лично за това, че е гласувал в подкрепа на Унгария при вота в ЕП. На 12 септември европейските депутати трябваше да кажат подкрепят или не откриването на наказателна процедура срещу страната.

"Бих искал да изразя благодарността си за Вашата подкрепа по време на вота по доклада на Европейския парламент за ситуацията в Унгария на 12 септември.

Вярвам, че докладът е присъда срещу Унгария и унгарския народ. Той не само се базира на политически инсинуации и фактически грешки, но и налага двойни стандарти и в този смисъл хвърля сянка върху доверието и единството на Европейския парламент и на европейските институции като цяло.

Оценявам показаната от Вас подкрепа към националния суверенитет и солидарността. Мога да Ви уверя, че въпреки срамните атаки на проимигрантските сили, няма да се поддадем на изнудването. Ще продължим да изпълняваме задълженията си като европейци и да браним границите на Унгария и Европа в името на нашите граждани", пише Орбан.

Поименни писма унгарският премиер е изпратил до всички евродепутати, гласували срещу наказателната процедура срещу страната му.

"Желая ви добро здраве и много успехи във вашите изключително отговорни задължения", завършва писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!