Коалицията се събира отново за ремонта на кабинета

Очаква се новата номинация за транспортен министър, не е ясно дали Младен Маринов остава в списъка

OFFNews 17 септември 2018 в 06:56 1587 0

Коалицията се събира отново за ремонта на кабинета

Коалиционният съвет се събира тази сутрин, за да актуализира списъка с нови министри, след като миналата седмица ремонтът на кабинета се провали.

Очаква се в понеделник ГЕРБ и Обединените патриоти да излъчат кандидатура за министър на транспорта, след като Александър Манолев оттегли номинацията си. Причината за това беше публикация в "Капитал", която обвързва Манолев със сенчестия бизнес и с два пътни инцидента. 

Малко преди Манолев да се оттегли стана ясно, че парламентът не може да гласува промените в кабинета, тъй като президентът Румен Радев не е разписал указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, който беше номиниран за вътрешен министър. 

От обясненията на държавния глава, няколко дни след случая, стана ясно, че искането за освобождаването на Младенов не е минало през задължителната съгласувателна процедура между правителство и президент. Това била и причината Радев да не подпише указа. 

След сериозния провал на МВР заради инцидента с арестуването журналисти край Перник не е ясно дали номинацията на Маринов за поста остава. 

По-късно през деня е планиран протест в подкрепа на свободата на словото, който беше провокиран именно от ареста на журналистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!