Външно за Македония: Вотът на гласувалите на референдума е ясен и не може да се пренебрегне

OFFNews 01 октомври 2018 в 12:21 2027 2

Министерството на външните работи излезе с позиция относно референдума за смяната на името на Македония. 

"Вярваме, че демокрацията има корени в обществото в Република Македония. Референдумът е най-висша демократична практика - с изразената воля на участвалите в него и с отчитане на онези, които не гласуваха. Гражданите имаха свободен избор и над 90 процента от гласувалите на този консултативен референдум заявиха по категоричен начин желание страната да бъде част от европейската и евроатлантическата общност. Техният глас е видим и ясен, поради което не може да бъде пренебрегнат", обявиха от министерството.

"Време е целият политически елит на нашата съседка да покаже зрялост и да намери път към решението на трудните проблеми", подчертаха от ведомството.

"Залогът е голям - бъдещето на държавата и бъдещето на всички нейни граждани. Голямото мнозинство от гражданите са "за" членство в ЕС и НАТО. Губенето на време не е от полза нито за страната, нито за региона", категорични са от МВнР.

"Република България ще продължи подкрепата си за нашите братя и сестри от Република Македония и интеграцията на страната в ЕС и НАТО", пише още в позицията на ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

2

AnderXale

01.10 2018 в 15:06

Четат резултатите, като дявола - Евангелието. Интересно как в Кримм, при 90% избирателна активност и 90% гласували за преминаването към РФ, не искат да признаят изборните резултати, а в Македония, при гласували ЗА едва 30% от обществото и 35% избирателна активност, приемат референдума за валиден. В такъв случай какво става с референдума на Слави? А за АЕЦ Белене? Сега поне всички ясно виждат истинското лице на демократите и либералите. Когато резултатите са в тяхна полза е демокрация, а когато не - комунизъм, диктатура и какво ли още не...

8931

1

AnderXale

01.10 2018 в 15:04

Оффнюс, защо триете коментарите?
 
X

Да помогнем на украинските деца!