Бразилският президент със симптоми на COVID-19, расте броят на заразените в САЩ

OFFNews
07 юли 2020 в 08:42 | 1327 |0

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро отмени планираните до края на седмицата мероприятия заради симптоми, характерни при заразяване с коронавирус.

На президента е бил направен тест и днес се очаква да излязат резултатите от него, съобщи Нова телевизия.

Болсонаро споделя, че е вдигнал температура 38 градуса, а процентът на насищане с кислород на кръвта е спаднал до 96 %. Държавният глава си е направил магнитно-резонансна томография на белите дробове, която не е констатирала проблеми.

Междувременно в САЩ продължава да нараства броят на заразените с COVID-19. Починалите в най-тежко засегнатата от пандемията страна вече са над 130 000 хиляди, показват данните на университета "Джонс Хопкинс".

За ден в Съединените щати са установени близо 55 хил. нови случая на заразата, с което общият им брой достига 2,930 млн. В 16 щата беше поставен рекорд за нови случаи за един ден.

Антъни Фаучи, който е член на щаба за коронавируса към Белия дом, предупреди, че ситуацията в страната е сериозна и трябва да се действа незабавно.

В щата Тексас вчера са били приети в болници рекордно много пациенти. Кметът на Хюстън Силвестър Търнър съобщи, че са близо до достигане на капацитета на болниците:

"Колкото повече се разпространява вирусът, толкова повече хора отиват в болницата и в интензивни отделения“.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !