Доналд Тръмп обсъди правосъдната реформа с Ким Кардашян

OFFNews 31 май 2018 в 12:10 5137 0

Макар Доналд Тръмп да е зает със световния мир, икономиката на САЩ и бъдещата среща с лидера на КНДР Ким Чен-ун, американският президент все пак успя да вмъкне в програмата си среща с риалити тв звездата Ким Кардашян и да обсъдят правосъдната реформа.

Посещението на Ким Кардашян Уест, съпруга и майка на децата на рапъра Кание Уест, е свързано с нейна кампания за освобождаването от затвора на 63-годишна жена, която има доживотна присъда. Алис Мари Джонсън е зад решетките вече над две десетилетия, като причината е притежание на наркотици. Това било първо провинение на Джонсън и за Кардашян и нейните поддръжници присъдата е несправедлива.

Откакто се запознала с казуса, риалити звездата запретнала ръкави и с помощта на своя личен адвокат сформирали нов правен екип, с който да се борят за свободата на Алис Мари Джонсън.

Карадшян дори успяла да спечели на своя страна един от най-близките хора на Тръмп - неговият зет Джаред Къшнър, който днес натиска за правосъдна реформа в сферата на затворите. Негов закон, с който се отпускат 50 млн. за реабилитация на затворници, беше гласуван и приет от Камарата на представителите в САЩ.

Не е ясно точно какво са си говорили Тръмп и Карадашян по време на срещата си.

Американският президент сподели снимка с риалити звездата в социалните мрежи и написа "Страхотна среща".

Кардашян пък благодари на Тръмп и написа, че се надява президентът да помилва Алис Мари Джонсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!