Меркел увери, че се чувства достатъчно добре, за да изкара мандата си

OFFNews 19 юли 2019 в 15:43 1904 2

Ангела Меркел заяви днес, че се чувства във форма да изкара мандата си като канцлер на Германия. 

Изявлението ѝ дойде на фона на няколко случая, при които тя получи пристъп по време на официални събития. 

65-годишната Ангела Меркел е начело на държавата почти 14 години и вече обяви, че след изтичането на настоящия мандат през 2021 г. ще излезе от политиката.

Днес тя обяви, че може да продължи да изпълнява ролята си до края на мандата, като допълни, че се надява след политиката да "има друг живот". На въпрос как се чувства Меркел отговори: "Добре".

Меркел окачестви като "много, много солидно" сътрудничеството си с временните лидери на коалиционните партньори от Германската социалдемократическа партия, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Тя нарече "добро решение за Европа" избирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия и изрази задоволство, че неин сънародник, в случая сънародничка, отново застава на този висок пост. Тя изрази увереност, че Анегрет Крамп-Каренбауер ще бъде "добър министър на отбраната" на Германия, на мястото на досегашния титуляр Фон дер Лайен.

Ангела Меркел коментира още, че не съжалява, че вече не е председател на Християндемократическия съюз (ХДС), след като през декември бе заместена от Крамп-Каренбауер. По повод спадналия рейтинг на германските консерватори, тя прогнозира, че ако ХДС продължи спокойно да реализира набелязаните планове, популярността на партията ще бъде възстановена.

Канцлерът засегна и темата за връзките между Русия и популистки партии в ЕС.

"Постоянно наблюдавахме как десноориентирани партии, популистки партии, получаваха от Русия много силна подкрепа в една или друга форма", каза тя и подчерта, че това е "повод за безпокойство".

По въпроса за разследването на миланската прокуратура за предполагаемо финансиране с руски пари на управляващата в Италия крайнодясна партия "Лига", Меркел отбеляза, че италианските власти трябва да изяснят всички обстоятелства около скандала, предизвикан от публикации в медии, предаде ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

19.07 2019 в 16:55

Когато за една седмица три пъти не си стоиш на краката пред камерите, тая работа трудно може да мине и за здраве, и за спекулация.
Защо написа тая глупост?

4000

1

Ivo Ivanov23

19.07 2019 в 16:13

Жената е на възраст, нормално е да има здравословни проблеми, нищо, че е един от най-важните хора в света. Щом твърди, че е добре, значи наистина може да си изкара мандата. Само спекулации се търсят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!