Москва иска обяснение от Израел за сблъсъците с Асад

ОFFNews | 20 март 2017 в 12:0018752

Руското министерство на външните работи е привикало израелския посланик в Москва, за да изрази несъгласието си с въздушните удари на Израел край Палмира в Сирия, предава Интерфакс, цитирана от Ройтерс. 

Посланикът Гари Корен е бил привикан за провеждане на разговори в петък, обяснява представител на ведомството. 

В петък израелската армия съобщи за провеждането на въздушна операция в Сирия, а от сирийската армия заявиха, че са свалили един от израелските самолети. 

От въоръжените сили на Израел потвърдиха, че самолетите са попаднали под ракетен обстрел, но отрекоха да има нанесени щети. 

Русия е основен съюзник на правителството на Башар Асад от военната си интервенция в Сирия през септември 2015 г. Благодарение на подкрепата режимът засили позициите си и в края на миналата година съумя да превземе от бунтовниците ключовия град Алепо.

Лопе де Вега

Рейтинг : 19155

20.03 2017 в 14:27 2
+ 11
- 0
В Кремъл отлично знаят какво унищожават самолетите на Хел авир и това ги боли най-много. Половината от бомбардираните конвои пренасят оръжие, което Асад е получил от Русия само и единствено да бъде предадено на Хизбалла. Това оръжие е за сметка на кредит от Русия, който по стара съветска традиция, никой не очаква да бъде изплатен. Накратко - това оръжие продължава да бъде собственост на Русия! Това ги боли!

Поздрав!
Мусура

Рейтинг : -1392

20.03 2017 в 12:16 1
+ 8
- 10
ПутКин да не би да има екслузивни права да бомбандира в Сирия? Трябва някой да му иска разрешение ли?
 
12