Опозиционерът Гуайдо се завърна във Венецуела

OFFNews
04 март 2019 в 19:16 | 1743 |1

Самопровъзгласилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо се завърна в Каракас, където е заплашен от арест заради забраната си да напуска страната. 

Гуайдо беше посрещнат на летището от свои привърженици при завръщането му от обиколка в няколко латиноамерикански държави, в които търси подкрепа. 

„Тук сме във Венецуела и ще продължим напред“, каза той.

Върховният съд наложи на Гуайдо забрана да напуска страната, след като той се самообяви за временен президент на Венецуела. 

Президентът Николас Мадуро нарече това "опит за узурпиране на властта". Гуайдо обаче беше признат за временен президент от повечето западни държави, докато Мадуро се ползва от подкрепата на Русия и Китай. 

Със завръщането на опозиционера в Каракас вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс предупреди за „бърз отговор“ на всякакви заплахи или насилие срещу Хуан Гуайдо.

Препоръчани материали
Hissarion

Рейтинг : 2671

05.03 2019 в 10:48 1
+ 0
- 0
Този ловък Гайдо как хитро се измъква и вмъква насам натам из тази страшна диктатура, която Мадуро е наложил?! Сигурно е излязъл за малко, за да хапне, да получи демократични напътствия и да се гмурне обратно в голодомора на Венецуела.