Полицията задържа четвърти заподозрян за атентатите в Испания, издирват още четирима

OFFNews 18 август 2017 в 17:38 1684 0

Четвърти човек беше задържан във връзка с атентатите в Испания. 

От полицията уточниха, че арестът е извършен в град Рипол, на около 100 км от Барселона. Други двама заподозрени за връзка с нападенията също бяха арестувани в Рипол. И тримата са мароканци, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Испанец беше задържан в град Алканар, на 200 км южно от Барселона, след експлозия в къща.

Нито един от арестуваните няма полицейско досие, свързано с тероризъм.

За момента не е ясно дали последният арестуван е издирваният Муса Укабар, брат на един от задържаните по-рано Дрис Укабир. 

В същото време говорителят на регионалната полиция Жозеп Луис Траперо посочи, че един полицай е застрелял петимата, атакували с кола пешеходци в Камбрилс. Четиримата починаха на място, а петият почина по-късно от раните си.

Полицията потвърди, че атентатите са дело на една и съща терористична клетка, действала в Алканар. Полицията вече свързва експлозията, станала там малко преди полунощ, с атентатите.

"Те са подготвяли един или няколко терористични акта. Експлозията в Алканар позволи да се избегнат по-мащабни атентати", каза Траперо.

В къщата са открити складирани газови бутилки. Според органите на реда обитателите ѝ може да са подготвяли взривно устройство.  

Полицията издирва още четирима души във връзка с нападенията - на 17, 18, 22 и 24 години, съобщи местно издание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!