Приземиха самолет заради непоносима смрад в него

OFFNews 07 ноември 2018 в 16:46 6425 1

Индонезийски самолет беше временно приземен, след като пътниците се оплакаха от непоносима смрад на борда. Самолетът - изпълнявал полет на Sriwijaya Air - трябвало да превози, освен хората, два тона от най-смрадливия плод на света - дуриан, от провинция Бенгкулу до столицата Джакарта, пише Би Би Си.

Плодът така и не достигнал крайната дестинация, защото пътниците изрично настояли да бъде свален от борда. Миризмата била толкова нетърпима, че някои от тях стигнали до саморазправа с противящия им се екипаж. 

Но нямало как - бунтът довел до приземяването и разтоварването на миризливия плод. Самолетът излетял час по-късно.

Въпреки принудителното кацане, от авиокомпанията настояват, че са в пълното си право да превозват плода.

"Не е незаконно да превозваме дуриан по време на полет, стига той да е опакован правилно, в съответствие с правилата за полетите. Много авиокомпании правят това", гласи защитата на специалиста по комуникации на авиокомпанията Ретри Мая, цитиран от Джакарта пост.

Самият плод е деликатес в голяма част от Азия, но мненията за него са от едната до другата крайност на емоциите - или го обичаш, или го мразиш силно. Поради миризмата му, той е отхвърлян от ресторантите, хотелите, публичния транспорт и самолетите в определени страни.

„Още с влизането си в самолета усетих миризмата на плода. Оплаках се на стюардесата, но тя ми каза просто да попълня формуляр за оплаквания“, разказва в своя фейсбук профил един от пътниците - Амир Зидан.

Екипажът се е опитвал да го убеди, че миризмата ще "изчезне", щом самолетът се вдигне във въздуха. Тези думи така и не помогнали, защото всички пътници са пожелали да слязат, а някои от тях дори влезли в сблъсък с членове на екипажа.

„Ще направим промени в пакетирането на товарите, за да не причиняваме повече дискомфорт на пътниците“, увери директорът на летището в Бенгкулу Аниес Вардана, който потвърди, че на борда на самолета имало около 2 тона дуран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!