Стрелба на Лондон бридж - 1 убит и 5 ранени

OFFNews 29 ноември 2019 в 18:13 4309 0

В района на "Лондон бридж" бе прострелян мъж, нападнал минувачи с нож, съобщи Ройтерс като се позова на британската полиция.

"На този етап обстоятелствата около инцидента не са ясни", съобщават органите на реда и допълват, че един човек е застрелян от силите за сигурност. 

Говорител на полицията заяви, че сигналът за нападение с нож е бил получен около 14 ч. местно време. На мястото са се отзовали служители на спешната помощ, допълва говорителят. 

Според източници на "Скай нюз" има убит човек. 

Силите на реда съобщават, че извършителят е заловен. Има данни и за ранени. Офисите около моста са затворени, както и метростанцията на Лондон бридж, като влаковете преминават по моста без да спират, съобщи британската транспортна полиция.

Полицейски хеликоптер и лодки обикалят моста, който е затворен, докато полицията разследва. Според очевидци има засилено полицейско присъствие. На мястото на инцидента има и обучени кучета. 

Премиерът Борис Джонсън заяви: "Получавам постоянно актуализирана информация за инцидента на Лондон бридж и искам да благодаря на полицията и на всички спешни служби за незабавното им реагиране".

Прити Пател, министър на вътрешните работи, коментира, че е благодарна на бързата реакция на полицията. "Силно съм притеснена от инцидента на Лондон бридж. Мислите ми са с всички засегнати", добавя тя. 

Днешният инцидент се разигра само на метри от мястото на терористичната атака на моста Лондон бридж през 2017 година, когато трима джихадисти от Ислямска държава използваха нает от тях микробус и премазаха редица пешеходци, минаващи по моста. Впоследствие те изскочиха от буса и нападнаха с ножове минувачи по пътя към местния пазар „Бороу маркет“, убиха общо 8 души, преди да бъдат застреляни от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!