Супермаркет премахва 140 хранителни добавки от продуктите си

OFFNews 29 септември 2019 в 08:11 2860 0

Верига супермаркети ще премахне 140 хранителни добавки до края на 2020-а година. В процеса Intermarché ще промени 900 рецепти, съобщи euronews. За целта ще бъде използвана телефонна апликация, която е инсталирана от 11 млн. души във Франция.

„Потребителите са готови да променят навиците си. И да повишат културата си, за да могат да се хранят по-здравословно. Съответно ние трябва да реагираме, за да изпълним очакванията им“, заявиха от веригата.

Апликацията, която ще използва Intermarché, се казва Yuka. Тя работи като сканира баркода и след това оценява продукта въз основата на съставките и добавките. Според Yuka 95% от хората, които използват апликацията, са спрели да купуват продукти със спорни добавки в тях.

Апликацията все още не може да се използва в България, но може да използвате kimbino.bg с подобна цел. Чрез сайта се проверяват брошурите с намаления и промоции на всички големи вериги в България. Повечето от веригите вече имат био секции, където продуктите със сигурност са без вредни хранителни добавки. Това важи, разбира се, и за плодовете и зеленчуците. Или за хлебните продукти в Била – още повече тази седмица има намаление на доста от прясно изпечения хляб. В Кауфланд близо 80% от доставчиците на плодове и зеленчуци са български, така че купувайки от тях, подпомагате и българската икономика. Тази седмица, например, веригата предлага зеле само за 0,59 ст. килограма. А пък в Т-маркет има 25% намаление на всички био продукти.

А и kimbino.bg е зелено и полезно – няма хартия, няма мастило и спестява пари. При това може да спестявате пари всеки ден. Които после да използвате в задаващия се Черен петък. Където заради постоянното облъчване всеки има затруднения да контролира бюджета си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки