3 г. условна присъда получи полицай, който беше заснет да взима подкуп

OFFNews 16 март 2018 в 13:12 12147 2

3 г. условно с 5 г. изпитателен срок получи катаджията Сашо Тръпков, който на 13 ноември 2014 г. бе заснет да взима подкупи.

Присъдата беше порчетена от съдия Петър Сантиров от Софийски градски съд, който преди години беше оправдан за подкуп от 20 хил. евро по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев.

Тръпков беше признат за виновен по три обвинения. Първото е за съставяне на неверен документ. Той писал фиш на шофьор, че е пресякъл неправилно като пешеходец. В действителност мъжът карал кола и говорел по телефона.

Другите му две обвинения са за подкуп 20 лева, който взел от шофьор, за да не му пише акт за отнето предимство и каране без колан. Третото обвинение е за взети десет лева от шофьор, за да не го глоби за каране без колан.

Тръпков трябва да плати и 2000 лева глоба, както и 1500 лева разноски по делото. 3 г. той няма да има право да работи на държавна служба, съобщава "24 часа".

Катаджията не се признава за виновен и ще обжалва. Вчера прокурорът Албена Рачева от Софийска градска прокуратура поиска за катаджията 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9533

1

centurio

16.03 2018 в 13:48

Ефективна трябваше да е присъдата, въпреки че законовите норми не позволяват това! ''Наглецът'', дори не се е признал за виновен, макар че в крайна сметка, като обвиняем си има право на защитна теза. Най много ме подразни едно негово телевизионно интервю, в което той през сълзи омаловажаваше деянието, за което е обвинен с думите, цитирам по памет:
''...кой не е вземал пари''. Едва ли не, за всички това е нещо нормално! Такъв човек хвърля петно върху хиляди съвестни и честни служители на реда, върху самата служба и върху обществото! И като обясняваше, как му липсвала работата и как най-обичал да регулира движението, пък сега се налагало да кара такси. Забележете-такси! Ако беше ''хванал'' лопатата, бих го оправдал, но... Е, ако това не е наглост, здраве му кажи! Дано на следваща инстанция, съдът се коригира!
 
X

Да помогнем на украинските деца!