Евгения и Николай Баневи ще искат от съда да ги пусне вкъщи

OFFNews | 07 декември 2018 в 08:51 | 2863 |0

Евгения и Николай Баневи ще искат от специализирания съд, който ще гледа мярката им за задържане днес, да ги пусне под домашен араст или срещу парична гаранция. 

Това заяви адвокатът на семейството Христо Ботев по Нова тв. Спецпрокуратурата пък иска най-тежката мярка за Баневи - постоянен арест. 

Николай и Евгения Баневи ще бъдат обвинени за пране на пари в размер над 1 млрд. лв. - сумите се намирали в офшорни сметки, контролирани от семейството извън територията на България. От държавното обвинение обявиха вчера, че в престъпната група, ръководена от Николай Банев, е участвала Евгения Банева и майка му, както и други неустановени към момента лица. Мария Банева се е разпореждала и е вземала пари от касите на някои от дружествата, активен участник е и в прането на пари. Прокуратурата ще поиска на нея да й бъде наложена мярка "парична гаранция" заради напредналата й възраст. 

Вчера Евгения и Нииколай Баневи бяха екстрадирани от Франция у нас с два различни полета. 

Те се опитват да демонстрират добро разположение на духа, да се държат. Усещам ги, че вътрешно са изключително напрегнати, коментира още адвокат Ботев, който вече се е срещал с тях в ареста.

„Днес ще отправят молба до съда лично да се запознаят с делото, така че ще има време да се видим и да обсъдим обвинението”, заяви още адвокат Ботев. 

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !