Съдът във Варна не позволи да се обжалва решението за Дупката на Гергов

OFFNews 18 октомври 2018 в 14:31 1983 0

Снимка Административен съд – Варна

Общинарите във Варна не могат да обжалват решението на Общинския съвет да бъдат закупени трите декара в центъра на морската столица, собственост на бизнесмена Георги Гергов, реши Административен съд – Варна.

Теренът, актив на дружеството "ЦУМ-Варна", беше оценен на 43,2 милиона лева. Преди седмица правителството отпусна необходимите средства на общината, за да закупи земята, по-известна като "Дупката".

Общинските съветници във Варна Костадин Костадинов - председател на партия "Възраждане", и Григор Григоров са подали жалба в Административния съд срещу решението на ОС от 5 октомври общината да придобие златния терен. Според тях са допуснати фактически грешки при определянето на справедлива пазарна цена на имота.

Съдът отхвърля жалбата им с аргумента, че решението е взето именно от Общински съвет - Варна, към чийто състав те принадлежат.

"Правото на оспорване срещу всички административни актове, включително тези постановени от общинските съвети, е предоставено на областните управители, на кметовете на общини и на прокуратурата", се посочва в постановлението на съда.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

Собственикът на "Дупката" Гергов е бизнесмен от БСП, който е едни от водачите на вътрешнопартийната опозиция срещу Корнелия Нинова. Той притежава още столичния ЦУМ и пловдивския хотел Санкт Петербург.

Парите вече бяха отпуснати от правителството с решение от 10 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!