Спецсъдът решава да остави ли бившия управител на ВиК - Перник в ареста

OFFNews 28 януари 2020 в 06:47 1574 0

Ще остане ли бившият управител на Вик - Перник Иван Витанов в ареста ще реши днес Специализираният съд, който ще определи мярката му за неотклонение.

Витанов бе задържан вчера за 72 часа в следствения отден на Специализираната прокуратура по обвинение за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка за разходомера на водата. Освен Витанов в следствения отдел е била призована и и.д. зам.-кмет на Перник по образованието по време на изборите Севделина Ковачева. Очаква се и на нея да ѝ бъде повдигнато обвинение.

Арестът идва след разследване на журналиста Валя Ахчиева "Чудовището в езерото изпи водата на Перник", в което бяха представени факти, че никой не е мерил водата, която реално се източва от язовир "Студена, минавала през ВЕЦ "Студена", произвеждала е електроенергия и е тръгвала към промишлените предприятия, пак без да се мери.

Въпросът към водещия прокурор за водната криза в Перник Ангел Кънев е дали ще бъдат повдигнати обвинения на длъжностни лица от регионалното министерство, в т.ч. и на министър Петя Аврамова, след като принципал на ВиК е лично министърът на регионалното развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!