Борис Бекер: Джокович може да изпревари Федерер

OFFNews
17 юли 2019 в 11:22 | 1168 |0

Живата легенда на световния тенис Борис Бекер смята, че е възможно Новак Джокович да изпревари Роджър Федерер по брой спечелени титли от Големия шлем.

В неделя сърбинът спечели пети трофей от турнира "Уимбълдън". Така Ноле вече има на сметката си 16 в турнирите от Големия шлем, а пред него е Рафаел Надал с 18 и Федерер с 20.

"Федерер е най-великият и е нормално да е обичан, но Джокович заслужава повече уважение. Надявам се догодина на "Уимбълдън", ако пак се срещнат, да бъде по-равностойна ситуацията. Новак се намеси в битката между Роджър и Рафа и сега след 16-ата му титла хората оценяват величието на Новак.

На Новак това не му е достатъчно. Той е един от най-успешните за всички времена, но иска да бъде най-великият. Може да е повече от горд с резултатите.

Преди 15 години, ако някой му е бил казал тази възможност, надали е щял да му повярва. Честно казано той може да изпревари Федерер и Надал, но не ми се иска да казвам, че това е сигурно.

Това е една вечна дискусия и ще продължи докато тримата се състезават активно. Не виждам скорошен край за никого от тримата. Мисля, че те всичките ще печелят още титли от Шлема", каза Бекер.

Няма коментари към тази новина !