Гофен: Григор винаги е много труден противник

OFFNews 20 април 2018 в 11:19 5799 0

Снимка Facebook: David Goffin

Белгийският тенисист Давид Гофен сподели какви са очакванията му за днешния сблъсък с родната ни суперзвезда Григор Димитров в Монте Карло.

До този момент белгиецът има само една победа от седем мача с Гришо на ниво АТР и е наясно, че го очаква много тежък мач.

"С Григор напоследък играем често един срещу друг и тренираме заедно, особено на клей. Познаваме се добре. Той винаги е много труден противник. Григор е много добре физически подготвен. Движи се страхотно по корта.

За мен е много трудно да намеря начин да надделея над него. На клей мисля, че досега не сме играли един срещу друг. Това ще бъде за първи път.


Това е четвъртфинал, каквото и да стане, ние двамата ще трябва после да играем на двойки заедно и това няма да бъде проблем.

Не мисля вече за окото. Ако усетя, че ме притеснява, ще мисля за него през цялото време и няма да мога да се концентрирам върху тениса. Но вече свикнах с лещата и не мисля затова. Всичко е много добре и мога да забравя за лещата. Това е целта.

Правя упражнения всеки ден, за да може нивото на зрение на двете очи отново да е еднакво. Работя върху това зрението ми да бъде, каквото беше преди", каза Гофен пред сайта на АТР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!