Григор Димитров е на полуфинал в Акапулко, чака го мач с Надал (обновена)

OFFNEWS 28 февруари 2020 в 07:02 4281 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра перфектен мач в Акапулко срещу трикратния победител от турнири от Големия шлем Стан Вавринка и след 6:4, 6:4 за 85 минути игра стигна до първия си полуфинал за сезона.

Негов съперник в спора за място на финала ще бъде испанецът Рафаел Надал. Световният номер 2 разгроми с 6:2, 6:1 южнокорееца Сунуо Куон в последния четвъртфинал на турнира от АТР 500 Abierto Mexicano.

Срещата между Димитров и Надал ще бъде в ранните часове на съботния ден, като по всяка вероятност ще стартира около 6:00 часа.

Така българинът прекъсна негативната си серия от пет поредни загуби в срещите с Вавринка, като последният му успех над швейцареца е от Синсинати през 2016 година.

Григор, който е шампион в Акапулко от 2014 г., сервираше на много високо ниво, възползва се максимално от множеството грешки на 34-годишния си съперник и за втори път в своята кариера ще играе във финалната четворка в турнира.

Форхендът и бекхендът на Григор бяха много стабилни, той разнообразяваше играта си често със сечени бекхенди и преливане от защита в атака.

По пътя си до полуфиналите Димитров преодоля съпротивата на Дамир Джумхур и Адриан Манарино в коренно различни сблъсъци до момента в мексиканския град,но срещу Вавринка не показа нито една от демонстрираните слабости.

За Григор предстои и четвъртфинал на двойки по-късно днес. Двамата с Тейлър Фриц играят срещу вторите поставени Лукаш Кубот и Марсело Мело след необходимата почивка, тъй като и двамата се класираха на полуфиналите на сингъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!