Испания се класира за 1/4-финалите на ATP Cup

OFFNews 08 януари 2020 в 12:02 1622 0

Снимка Facebook: ATP Cup

Испания си гарантира трети успех в Група B на турнира ATP Cup, след като Роберто Баутиста Агут и Рафаел Надал спечелиха мачовете си срещу Япония. Така "Ла Фурия" се класира за 1/4-финалите на надпреварата.

Преди тази среща и двата отбора имаха записани по два успеха и победителят в този сблъсък на практика се явяваше и като победител в групата.

Японците трябваше да спечелят поне един мач от серията, за да се класират напред като един от двата най-добри втори отбора, но вече нямат шансове.

В първия мач между двете страни Роберто Баутиста-Агут победи с 6:2, 6:4 Го Соеда, а във втория суперзвездата Рафаел Надал се наложи над Йошихито Нишиока със 7:6(4), 6:4.

Матадора определено имаше труден мач пред себе си, но показа шампионския си характер и стигна до успехa. В първия сет той на два пъти изоставаше с пробив, но и в двата случая съумяваше да го върне и спечели в тайбрека.

Във втория сет първата ракета в света при мъжете проби решително за 5:4 и след това си спечели подаването, за да вземе и самия мач.

Припомняме, че вчера България не успя да се класира за 1/4-финалите на ATP Cup, въпреки поредната геройска битка на нашите момчета.

Григор Димитров и Александър Лазаров загубиха от Сандер Жил и Йоран Влиеген с 6:3, 4:6, 7-10. Така с резултат 1:2 "трикольорите" отстъпиха от Белгия и останаха на трето място в класирането в Група С.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!