Историческа първа загуба за България в новия турнир ATP Cup

OFFNews 03 януари 2020 в 12:31 4615 0

България записа загуба в първото си участие в новия турнир по тенис ATP Cup, след като Димитър Кузманов се бори геройски, но отстъпи на представителя на Англия Камерън Нори с 2:6, 6:3, 2:6.

Нашето момче започна по-сковано срещата и загуби първия сет, в който допусна два пробива. В същото време пловдивчанинът не успя по никакъв начин да затрудни британеца при негов начален удар.

Кузманов се възползва от отпускането на англичанина и успя да го пробие за преднина 3:0 във втория сет. До края на сета Мико не допусна колебания при свой сервис и заслужено стигна до успех с 6:3.

В третия сет Нори стартира с пробив за 2:0, но Мико веднага направи рибрейк. За съжаление серията от брейкове продължи, а печеливш от нея излезе англичанина, който поведе с 4:1 гейма и до края на срещата не позволи на Мико дори да мисли за обрат.

По този начин Великобритания поведе в резултата с България в Група С, където са още отборите на Белгия и Молдова. След малко суперзвездата ни Григор Димитров ще се изправи срещу Даниел Еванс.

По-рано тази сутрин отборът на Канада стана първият тим, който печели двубой в първото издание на новия турнир. Северноамериканците се наложиха над Гърция с 3:0 победи в Бризбън и оглавиха своята група, в която са още отборите на Германия и Австралия.

Турнирът започна отлично за канадците с голяма победа на тяхната звезда Денис Шаповалов над шампиона от финалите на ATP през миналата година Стефанос Циципас. Шаповалов стигна до престижния успех след 7:6(6), 7:6(4) срещу световния №6.

Организаторите на турнира пък допуснаха сериозен гаф. Вместо да зазвучи химнът на Молдова, на корта в Сидни преди мача им с Белгия се разнесе химнът на Румъния - тяхната съседка, с която се намират в сложни отношения.

"В началото на мача между Молдова и Белгия допуснахме грешка с химните и пуснахме грешен такъв, когато трябваше да бъде изпълнен химнът на Молдова. Дълбоко съжаляваме и се извиняваме на тима на Молдова", обявиха от ATP. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!