Медведев - Фучович е финалът на Sofia Open

OFFNews 09 февруари 2019 в 19:54 2080 0

Руснакът Данийл Медведев и унгарецът Мартон Фучович ще спорят за титлата на турнира от сериите АТР 250 Sofia Open в неделя от 17 часа в "Арена Армеец".

Двамата стигнаха изненадващо до финала, като в началото никой не ги слагаше в сметките. В полуфиналите Медведев, който е 16-и в световната ранглиста, отстрани силния французин Гаел Монфис с 6:2, 6:4 за 76 минути на корта.

Сблъсъкът можеше да приключи дори по-бързо, но при 5:2 във втория сет, когато сервира за мача, руснакът допусна пробив на 0 и забави момента на триумфа.

Фучович имаше далеч по-труден мач срещу италианеца Матео Беретини, но успя да го обърне след 5:7, 7:5, 6:3 като опроверга прогнозите, които сочеха съперника му за фаворит. При успех Медведев ще направи най-добрия подарък за 23-ия си рожден ден, който е на 11 февруари.

Фучович пък отпразнува 27-ата си годишнина два дни преди финала, а с представянето си в София той вече си осигури завръщане в топ 40 в света

Преди финала на сингъл в "Арена Армеец" ще бъде разиграна титлата на двойки в мача между Хсие (Тайван)/Рунгкат (Индонезия) и Никола Мектич (Хърватия)/Юрген Мелцер (Австрия).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови