Надал роптае срещу Уимбълдън, Федерер пък отново се чувства млад

OFFNews 25 юни 2019 в 14:06 2172 0

Шампионът в тазгодишното издание на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" - Рафаел Надал е разочарован от решението на организаторите на "Уимбълдън" да поставят под №2 в схемата Роджър Федерер.

Матадора ще бъде под №3, въпреки че е пред швейцареца в световната ранглиста.

"Обичайните неща. "Уимбълдън" е единственият турнир в годината, в който организаторите правят каквото си искат. Каквото - такова.

Дали ще съм втори или трети, трябва да дам най-доброто от себе си и ще се опитам да спечеля мачовете, в които участвам.

Единственото, което не изглежда правилно е, че само на "Уимбълдън" действат по този начин. Не става дума само за мен, това се отнася и за останалите играчи.

Организаторите не уважават статуса, който играчите са си извоювали през сезона. Предполагам, че основните претенденти за титлата са Федерер, Джокович и някои млади играчи, които се представят добре.

Ще видим как ще протече надпреварата. Това е специален турнир, различен от останалите, защото шансовете за изненада са по-големи. Това е уникален турнир", каза Надал.

Малко след победата над Давид Гофен на финала на турнира в Хале, Роджър Федерер пък използва профила си в социалните мрежи и написа:

"Добре е отново да си на 10", визирайки както рекордната титла №10 от Хале, така и предстоящия 10-и рожден ден на близначките му Майла и Чарлийн, които са рожденички следващия месец.

"Аз навърших 10 преди тях. Те ще го направят на 10 юли", каза Федерер на пресконференцията след успеха и разсмя представителите на медиите.

"Отново се чувствам млад. По време на полета за нас утре и след като се събудя вероятно отново ще се чувствам стар, но засега съм млад".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!