Той изобщо човек ли е? Федерер на финал без загубен сет

Има по-важни неща от тениса - да бъда добър баща, скромен е Маестрото

Ивайло Йолчев 14 юли 2017 в 20:59 14470 0

Роджър Федерер показва размазващ тенис на 35 години! Маестрото стигна 11-ия си финал на Уимбълдън, като отново не загуби сет. Швейцарецът размаза 7:6(4), 7:6(4), 6:4 Томаш Бердих, като няма загубен сет от началото на турнира.

В битката за титлата той ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич. Трофеят, който няма как да избяга при този извънземен тенис, ще бъде под номер 8 за Роджър на "Уимбълдън" и общо 18-и от Големия шлем! Феноменално! Немислимо за друг тенисист при мъжете! 

"Миналата година с екипа ми взехме важно решение. Да спра!", каза щастливият победител, "То се оказа правилно. Животът не свършва с тениса. Искам да бъда добър баща, добър съпруг. Има много по-важни неща".

Федерер се скъса да хвали Чилич. "Много добро момче. Играли сме заедно на двойки, по благотворителни събития, един срещу друг. Миналата година направихме страхотен четвъртфинал, като изоставах с два сета. Прекрасен тенисист е".

По-рано хърватинът надви Сам Куери с 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3), 7:5. „Чувството е невероятно. От самото начало на турнира играех много добре, чувствах отлично ударите си. Днес мисля, че и двамата показахме добро ниво. Първият сет беше равностоен, имах своите шансове да го спечеля.

С течение на двубоя започнах все по-добре да разузнавам неговите сервиси и да връщам повече топката. Куери успя да влезе в комфортната си зона, показа тенис на много високо ниво", каза Марин.

Интересното е, че за първи път от 2003-а до полуфиналите достигнаха играчи, които са извън топ 4 на ранглистата. Федерер е поставен под №3, но е пети в АТР класацията

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!