Зверев: Удивително е, че победих Джокович и Федерер

OFFNews 20 ноември 2018 в 10:55 1422 0

Почивката на Александър Зверев на Малдивите следващата седмица ще е много по-сладка, след като 21-годишният тенисист триумфира на финала в Лондон. Германецът спечели най-голямата титла в кариерата си, след като в решителния мач победи световния №1 Новак Джокович с 6:4 6:3.

"Този трофей значи много, всичко, за играчите. Играеш само срещу най-добрите. Падна на колене и затова сега малко ме болят, иначе съм много щастлив.

Удивително е, че победих последователно Новак Джокович и Роджър Федерер. Изключително горд съм от това. Иван Лендъл анализира мача, който играх с Джокович преди няколко дни и ми каза няколко неща, които трябва да направя по различен начин.

Бях по-агресивен, взима топката по-рано. Баща ми обаче е основата, защото той ме е научил да играя тенис. Заслугите са на баща ми повече, отколкото на всеки друг. Разбира се, опитът на Иван на корта и извън него е страхотен.

И това ми помогна. Федерер и Джокович и остават фаворитите в големите турнири. Ще направя обаче всичко, за да стана по-добър и да мога да се сравнявам с тях. Имам много неща за подобряване, все още съм млад", каза Зверев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!