Боил Банов е глобен за пушене на работното си място

OFFNews 09 април 2020 в 14:59 2639 2

Кадър, изпратен от Стойчо Стойчев до РЗИ

Столичната Регионална здравна инспекция е глобила министъра на културата Боил Банов заради тютюнопушене на работното си място по сигнал на гражданин, съобщава в. "Сега". 

Това е станало по време на дистанционно заседание на правителството на 23 март, а сигнал за нарушението до инспекцията и няколко медии е подал Стойчо Стойчев от Добрич.

Мъжът прилага телевизионните кадри. Получава отговор на 8 април от директора на РЗИ Данчо Пенчев, в който се казва, че на министъра е съставен акт за административно нарушение по член от Закона за здравето.

Наложената глоба е от 300 до 500 лв. за нарушена забрана за пушене в закрито помещение, в което се полага труд, защото това е първо нарушение на Банов.

"Сега" припомня, че през 2009 г. служител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е уволнена, защото се оплакала от цигарения дим в сградата. Тя направила забележка на служители, но й било отговорено, че няма проблем, щом самият министър (Асен Гагаузов) пуши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

Неук

09.04 2020 в 16:41

Покрай кризата с коронавируса Банов успешно най-вероятно ще успее да замете следите си за една малка безстопанственост за 50 милиона лева - вие пушил бил. Ами ще пуши, след като са го избрали за министър с неговия ценз ще пуши. Все пак, за да се оправяш в батака, който си създал, поради тотално непознаване на материята, ще пушиш като комин на парен локомотив.
 
X

Да помогнем на украинските деца!