Дари кръв - спечели прическа

Стилисти от цял свят се включват в каузата за кръводаряване на Италианския фестивал на красотата и прическата

OFFNews 19 февруари 2020 в 16:07 1723 0

Стилисти от цял свят се включват в кауза за кръводаряване на Италианския фестивал на красотата и прическата. Социалната инициатива на международния форум за фризьорство и на областната организация на БЧК-Пловдив е от 27 до 29 март в Палата 2 на Панаира.

Кръводаряването като доброволен акт, спасяващ човешки живот, е социалната кауза на XXIX Италиански фестивал на красотата и прическата. Престижният форум ежегодно организира значими за обществото инициативи от национален мащаб. Мисията на тазгодишното издание е повишаване на информираността и насърчаване на доброволното участие в кръводаряването. Социалната кауза се осъществява съвместно с областната организация на Български червен кръст-Пловдив, обявиха организаторите.

Известни светски личности заедно със сътрудници на „Christian Of Roma“ и на БЧК-Пловдив ще разясняват ползите от кръводаряването през 3-те дни на фестивала. Това ще става на специално обособен щанд в Палата 2. Желаещите да дарят кръв ще бъдат насочвани към специализираните центрове по трансфузионна хематология.

Социалната кауза ще бъде подкрепена и от 10 световноизвестни стилисти от 7 държави, които ще участват в проявите на форума. Числеността на гостуващите именити чуждестранни фризьори е рекордна в сравнение с всички предходни издания на специализирания международен форум, съобщиха организаторите. Топ стилистите са от Италия, Испания, Русия, Турция, Бразилия и Индонезия. 

Всеки кръводарител ще получи от организаторите ваучер за услуга във фризьорски салон или комплект с продукти за луксозна грижа за коса. 

600 души у нас ежедневно се нуждаят от кръв, сочат данни на БЧК. Едва в последните 2 години според статистиката на Националния център по трансфузионна хематология има ръст на кръводаряванията в страната. Неинформираността е основната причина за пасивността, твърдят експертите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!