Расте броят на заразените в огнището на COVID-19 в Стралджа, 23 положителни в дом ''Гергана'' във Варна

OFFNews 05 август 2020 в 14:38 2433 0

За последното денонощие, в ромския квартал на Стралджа, са регистрирани нови 5 случая на инфектирани с коронавирус, предаде БТА.

Въпреки по-строгите мерки за сигурност и забраната за масово струпване на кмета Атанас Киров, броят на заразените вече е 10. Новите 5, между които и дете на 14 години, са контактни на диагностицираните преди няколко дни, информират от РЗИ.

За спазването на мерките следят и от общинската охрана, но заради периода на изплащане на помощи и пенсии ситуацията се усложнява, тъй като до банкоматите ходят цели фамилии и трудно могат да бъдат накарани да спазват дистанция и да поставят маски, съобщават здравните власти.

В Ямболска област броят на установените положителни случаи достигна 265, в болница са 12, излекуваните са 194, починалите са 19.

25 души от дом за възрастни хора „Гергана“ са с положителни проби за коронавирус, обявиха от Община Варна. Трима от заразените са от персонала, останалите 22 души – потребители на дома.

Всички са в добро общо състояние, без симптоми. Създадена е необходимата организация за обслужване на положителните лица, които са изолирани. В дома продължава да се извършва четирикратна дезинфекция и почистване на помещенията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!